BMW F11

BMW F11   Évjárat: 2010   Feladat: Polírozás+waxolás, Fényszórók-ködlámpák felújítása, kárpit tiszttítás.

Az autó tulajdonosa visszajáró ügyfelünk, nem az első autót csináljuk neki. Ráadásul nem is lakik közel hozzánk. A megbeszélés gyorsan szokott történni, neki mindig a maximum kell mindenből. Nekünk is ez a legjobb, így addig csinálhatjuk, amíg tökéletes lesz.

Ezen az autón is teljes polírozást végeztünk több lépcsőben. Ezt fényezéskorrekciónak is szokták hívni.

Lényege, hogy egy nagyon vékony réteget lekoptatunk a fényezésből, hogy eltűnjenek a karcok. Ez pár micron amiről szó van. Természetesen végig ügyelve arra, hogy csak annyit szedjünk le amennyit szükséges, így még többször lehet majd polírozni az autót. Utána a felületet vissza kell finomítani, hogy a végén szép mély és tartós fénye legyen. Egy ilyen Bmw-n elég komoly szaktudást igényel ez a munkafolyamat, ugyanis nagyon kemény a lakkozása, nehéz vele bánni.

A lámpákat és a ködlámpákat is felújítottuk. Ennél az autónál is leszereltük a lökhárítót, hogy rendesen hozzáférjünk a lámpákhoz. Itt most nem a mattulás volt a probléma, hanem a sok apró kavics okozta sérülés. Ezeket kellett eltüntetnünk, ami elég jól sikerült.

Több lépcsőben csiszoltuk őket, szintén több lépcsőben políroztuk, majd a végén speciális lámpára kifejlesztett bevonattal láttuk el. Így gartantáltan évekig szépek maradnak, védve lesznek az UV-től.

Ugyanez volt a folyamat a ködlámpáknál is, ahogy majd a képeken is fogod látni, jelentős javulást sikerült elérnünk azokon is.

Összességében újjá született az autó, kívül-belül. Az elején elég szembetűnő a változás a lámpák miatt. A tulajdonos le volt döbbenve mikor meglátta, nagyon örült neki. Fehér autón nehéz igazán szépfényt-csillogást elérni, de nekünk sikerült.